Energia Online -palvelun saavutettavuusseloste 30.6.2023

03.07.2023

EnergiaOnline -palvelun saavutettavuusseloste 30.6.2023

Pyrimme takaamaan Turku Energian Energia Online -verkkopalvelun saavutettavuuden digitaalisten palvelujen tarjoamisesta annetun lain mukaisesti (
laki digitaalisten palvelujen tarjoamisestaä). Saavutettavuuden tavoitteena on yhdenvertaisuus, jotta kuka tahansa voi käyttää palveluja ja ymmärtää, mitä niissä sanotaan. Saavutettavaa verkkopalvelua voi myös käyttää helposti toimintarajoitteista huolimatta hyödyntäen erilaisia apuvälineitä, kuten esimerkiksi ruudunlukijaa, suurennustyökalua tai vain näppäimistöä.

Tämä saavutettavuusseloste koskee Turku Energian Energia Online -verkkopalvelua. Energia Online on julkaistu 1.5.2021. Saavutettavuusseloste on laadittu 1.6.2022 ja päivitetty 30.6.2023. Sivuston saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen saavutettavuusasiantuntija.

Verkkopalvelun saavutettavuuden tila

Energia Online -verkkopalvelu ei ole toistaiseksi kaikilta osin saavutettava. Sivuston saavutettavuus on viimeksi tarkastettu asiantuntija-arviolla 31.5.2022 ja havaitut puutteet ovat tiedossamme.


Turku Energia on tehnyt uusimman arvion korjaustoimenpiteistä kesäkuussa 2023. Turku Energia on päätynyt siihen, että uudistamme palvelun käyttöliittymän kokonaisuudessaan siten, että palvelun käytettävyys ja saavutettavuus saadaan vaatimusten mukaiselle tasolle. Projektityö on aloitettu ja se etenee vaiheittain vuoden 2023 ja 2024 aikana.

Verkkopalvelun ei-saavutettava sisältö

Verkkopalvelu ei ole vielä täysin saavutettava. Verkkopalvelun ei-saavutettavan sisällön arvio perustuu Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) versiossa 2.1 esitettyihin vaatimusten tasoihin A ja AA. Saavutettavuuspuutteita on muun muassa seuraavissa kohdin:

-          Kaikilla kuvallisilla elementeillä ei ole vaihtoehtotekstejä (WCAG 1.1.1)

-          Sisältö ei ole täysin rakenteellista, mm. css-tyyleissä on korjattavaa ja painikkeilla ei ole ohjelmallista selitettä (WCAG 1.3.1)

-          Sivustolla ei ole hyppylinkkiä navigointiin (WCAG 2.4.1)

-          Pelkkää väriä on käytetty virheellisesti ainoana indikaattorina (WCAG 1.4.1)

-          Pakollisia tietoja ei ole merkitty ohjelmallisesti (WCAG 3.3.2)

-          Käyttöliittymäelementit eivät ole johdonmukaisia (WCAG 3.2.4)

Anna palautetta saavutettavuuspuutteista

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille, eli sivuston ylläpitäjälle. Vastaamme palautteeseesi 14 päivän kuluessa.

Anna saavutettavuuspalautetta kirjautuneena käyttäjänä EnergiaOnline -palvelussa tai lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@turkuenergia.fi.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Lue ohjeet ilmoituksen tekemisestä
Etelä-Suomen aluehallintoviraston verkkosivuilta.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi 
saavutettavuus(at)avi.fi
puh. 0295 016 000 (vaihde)

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi 

Olemme sitoutuneet digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen. Uudistamme asiointipalvelujen käyttöliittymän kokonaisuudessaan vaiheittain sekä teemme mahdollisuuksien mukaan yksittäisiä parannuksia nykyiseen palvelukäyttöliittymään.

Voit asioida kanssamme useiden eri asiointikanavien välityksellä. Katso asiakaspalvelumme yhteystiedot verkkosivustoltamme osoitteesta

https://www.turkuenergia.fi/yhteystiedot/